Saltar apartados

Drets dels Ciutadans

La Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals enumera en els seus articles 11 a 18 una sèrie de drets que disposa l'interessat sobre les seues dades personals.

L'interessat té dret a accedir a les seues dades personals, a demanar la rectificació de les dades inexactes, a sol·licitar la seua cancel·lació i supressió, a oposar-se al seu tractament, inclosa l'elaboració de perfils, a limitar fins a una data determinada el tractament de les dades i a la portabilitat de les dades, en format electrònic.

A continuació, s'inclou una taula resumeixen amb la definició de cadascun dels drets que disposa l'interessat sobre les seues dades personals:

DRET

CONTINGUT

Accés

Consultar les dades personals objectes de tractament.

Rectificació

Modificar les dades personals quan siguen inexactes.

Supressió

Sol·licitar l'eliminació de les dades personals.

Oposició

Sol·licitar que no es tracten les dades personals.

Limitació del tractament

Sol·licitar la limitació al tractament de les dades personals en els següents casos:

- Mentre es comprova la impugnació de l'exactitud de les dades.

- Quan el tractament és il·lícit, però l'interessat s'opose a la supressió de les seues dades.

- Quan la Universitat no necessite tractar les dades, però tu els necessites per a l'exercici o la defensa de reclamacions.

- Quan l'interessat s'haja oposat al tractament de les seues dades per al compliment d'una missió en interès públic o per a la satisfacció d'un interès legítim, mentre es verifica si els motius legítims per al tractament prevalen sobre els de l'interessat.

Portabilitat

L'interessat podrà obtenir, en format electrònic, les dades personals dels quals dispose la Universitat en format estructurat perquè puga transmetre'ls a una altra entitat i aquesta incorporar-los en els seus sistemes d'informació.

Oposar-se a l'elaboració de perfils

L'interessat podrà negar-se al fet que, a partir de les dades personals que haja facilitat a la Universitat, s'elaboren perfils als quals dirigir informació que es considere del seu interès, de manera manual o automàtica

Interposar denúncia davant l'AEPD

Si l'interessat considera que hi ha hagut un abús en el tractament de les seues dades personals podrà interposar denúncia davant l'Autoritat de Control en matèria de protecció de dades més pròxima, a Espanya, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades ( www.aepd.es ).

Delegada de Protecció de Dades


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464